top of page

KAKO SE SPIRITUALNO PRIPRAVIMO NA NOV TEDEN?

Živjo draga čarovnica oz. čarovnik! Upam da ti vikend poteka po planu :)


Prejšnji teden smo se na instagramu pogovarjali o tem kako se očistiti in duhovno pripraviti na prihajajoči teden.

Zato sem se odločila, da je najbolje da o tem kar napišem en lušten blog, ter s tabo podelim nekaj nasvetov in mojih osebnih čarovniških navad, ki jih rada izvedem, da se napolnim za nov teden.


Se sliši zanimivo? Potem pa le beri naprej...


V nadeljevanju podelim 5 mojih najljuših čarovniških aktivnosti, ki jih lahko izvedeš čez vikend. Jaz to najraje počenjam ob nedeljah.


ČIŠČENJE

Prvo in meni najbolj pomembno je nekaj popolnoma preprostega kot čiščenje. Fizično očisti svoj dom, od zadaj proti vhodu, ter po koncu uporabi še kadila, glasbo ali vizualizacijo, da svoj dom očistiš tudi duhovno. Odpri okna in vrata, ter pod predpražnik vrzi malo soli, da se negativna energija ne vrne.


KOPEL ZA OČIŠČENJE, ZAŠČITO IN ENERGIJO

Ko me čaka naporen teden, se rada ob nedeljskih večerih sprostim z ritualno kopeljo, ki me očisti postane energije preteklega tedna in zaščiti ter okrepi za dni, ki me čakajo. Seveda lahko namen svoje kopeli spremeniš v karkoli boš v prihajajočem tednu najbolj potreboval/a (moč, pogum, ljubezen, zaščito, energijo...)

Prižgi si barvno svečko in aktiviraj poljubna zelišča, ki se skladajo s tvojim namenom. V svečo vreži svoje ime, jo postavi na rob kopeli oz. nekam v bližino, ter v vodo posuj svojo zeliščno mešanico (lahko jo imaš tudi v čajni ali organza vrečki, če ti ideja odprtih zelišč v banji ne diši preveč.)


ČIŠČENJE TAL IN KLJUK Z MEŠANICO ZA ODPIRANJE NOVIH POTI

Ko se pripravljamo na nov teden, vedno svetujem, da zadnji dan ali dva (predvsem ob sobotah, ker je dan očiščenja in zaščite) fizično očistiš svoj dom oz. poslovni prostor, da osvežiš energije in pripraviš prostor za nove podvige.

Zato s tabo delim recept za mešanico, ki ti bo v novem tednu prinesla boljše priložnosti in odprla nova vrata.


POTREBUJEŠ:

Limonska trava - odprava blokad

Koper - obilje in zaščita le tega

Pomarančna lupina - boljše priložnosti

Cimet - sreča, ljubezen, denar

Vrtnica - privabi nove priložnosti

Ključ

Sončeva voda - energija, pogum, moč, pozitiva


Zelišča aktiviraj, jih prosi, z njimi pomoli in na njih postavi svoj ključ ter jih pusti na oltarju 24ur. Ko so sestavine pripravljene, jih namoči v sončevo vodo. Pusti, da se namočijo kot čaj, nato pa jih uporabi v vodi s čistilom, ter z svojim namenom v glavi, pomij tla in kljuke svojega stanovanja oz. prostora.


CIMET V ČEVLJE

Ta metoda je najbolj enostavna od vseh in pri meni pogosto uporabljena saj cimet OBOŽUJEM. Kot izjemno vsestransko zelišče, ga lahko uporabimo za vrsto metafizičnih namenov - obilje, zaščita, moč, ljubezen, pogum, sreča, nove priložnosti, strast, moč urokom, dominanca, afrodiziak in še kaj bi se našlo.

Vse kar ta ritual od tebe zahteva je, da ščepec cimeta prej aktiviraš za kar ga ta teden potrebuješ, začutiš njegovo energijo in mu daš nalogo predno ga posuješ v svoje čevlje (ali koga drugega).

Pa ne pozabi se zahvaliti!


OSVEŽITEV OLTARJA

Medtem, ko sem razmišljala katerih pet najpomembnejših čarovniških aktivnosti naj za ta blog izberem, sem skoraj pozabila eno ki jo RESNIČNO nikoli ne zanemarim. In to je osvežitev oltarja. Ker trenutno pišem o ritualih in nasvetih, ki so moja osebna praksa, moram omeniti tudi to. Če oltarja nimaš, enostavno preskoči :)

Čiščenje oltarja pri meni zavzema fizično in energijsko čiščenje, menjava rožic, dodajanje novih zelišč okoli svečke mojih prednikov in kuhanje kavice za moje duhovne vodnike. Osvežim tudi zaščito, ki jo imam na oltarju (zaščitna skleda, nova črna svečka, umivanje podlage s floridino vodo in podobno). Včasih imam določen namen za teden ki prihaja in oltar posvetim temu. (Npr. za prihajajoči teden potrebujem energijo in pogum, zato bom na oltar postavila zelišča, svečke in kristale, ki so povezane z energijo moči in poguma. Mogoče aktiviram element ognja in ga prosim za pomoč.)

Osvežitev oltarja naj bo popolnoma prilagojeno tvojim potrebam in željam tvojih prednikov oz. entitetam za katere je ta sveti kotiček postavljen. Važno je, da v svoji praksi uživaš.


Upam, da si v današnjem blogu dobil/a par idej, ki jih lahko uporabiš že ta vikend, da bo naslednji teden tekel kot po maslu.


P.S. Če si želiš čarati z zelišči, pa nimaš vseh potrebnih sestavin, imamo v spletni trgovini kar nekaj že aktiviranih in pripravljenih mešanic za različne namene.

Hvala za branje in veselo čaranje!

Tina55 views0 comments

Comments


bottom of page