top of page

POGOJI POSLOVANJA

Splošne in ostale pogoje poslovanja kot upravitelj določa Tamara Mihevc s.p. in odgovarja za objavljene vsebine in izvedbo naročil skladno z objavljenimi pogoji. 

Tamara Mihevc, s.p., spletna prodaja

Naslov: Kidričeva 19a, 4220 Škofja Loka

Davčna številka: 25981366 (nisem zavezanec za DDV)

Matična številka: 9359133000 

E-pošta: ughwitchplease@gmail.com 

TRR: SI56 6100 0002 8046 151 

Registrski organ: AJPES, Izpostava Koper. Vpis v registrski organ pod številko: 316-04-01360-2023/2 z dne 1.4.2023 

Splošni pogoji spletnega mesta ohwitchplease.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), na podlagi mednarodnih kodeksov za e-poslovanje in na podlagi priporočil GZS. Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine ohwitchplease.com pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med prodajalcem in kupcem. Vsi elementi spletnega mesta so zaščiteni z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP) in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez pisnega soglasja Tamare Mihevc. Vsebine spletnega mesta se ne smejo uporabljati za drug namen kot za uporabnikovo osebno gledanje, v primeru zlorabe uporabnik kazensko in materialno odgovarja. Z uporabo spletnega mesta ohwitchplease.com, uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami splošnih pogojev. V primeru, da se s temi splošnimi pogoji ne strinjate, vas pozivamo, da nemudoma prenehate z dostopanjem do spletne strani. Spletno mesto si pridržuje pravico spremeniti te splošne pogoje uporabe. Uporabnik se zavezuje, da bo občasno na spletnem mestu preveril, ali so se splošni pogoji spremenili. V primeru, da uporabnik s spremenjenimi splošnimi pogoji uporabe ne bo več soglašal, mora takoj prenehati z uporabo spletnega mesta. Spletno mesto ne prevzame odgovornosti za nedelovanje oziroma zaprtje spletnega mesta. Ponudnik vsebin ne odgovarja za vsebino objavljeno na spletnem mestu, katere avtorji so uporabniki spletnega mesta. Splošne in ostale pogoje poslovanja spletnega mesta, kot upravitelj določa Tamara Mihevc, s.p. in odgovarja za objavljene vsebine in izvedbo naročil skladno z objavljenimi pogoji.

Ob registraciji v sistem ohwitchplease.com, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo (geslo lahko kadarkoli zamenja). Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med prodajalcem in kupcem. S tem, ko uporabljate ohwitchplease.com, prav tako pa tudi s prijavo in registracijo na spletnem mestu, se šteje, da ste kot uporabnik seznanjeni s splošnimi pogoji uporabe in da jih v celoti sprejemate. Splošni pogoji uporabe se nanašajo na vse oblike uporabe spletnega mesta in na vse oblike interaktivne komunikacije, ki jo omogoča spletno mesto. Za uporabo spletnega mesta med drugim šteje tudi dostop do spletnih strani in drugih vsebin v okviru spletnega mesta, uporaba funkcij in storitev spletnega mesta, prav tako pa tudi prenos datotek in drugih vsebin iz spletnega mesta. Dostopnost informacij Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu, še preden ga zaveže pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

  1. Podatke o podjetju Tamara Mihevc s.p. (ime in sedež podjetja, matična številka).

  2. Kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (elektronska pošta, telefon).

  3. Bistvene lastnosti izdelkov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami).

  4. Dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu je dostopen v razumljivem roku).

  5. Pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave).

  6. Cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve.

  7. Način plačila in dostave.

  8. Časovno veljavnost ponudbe.

  9. Rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop.

  10. Pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

Ponudba artiklov in cene Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine ažurira in spreminja pogosto in hitro. Redne cene so po navadi priporočene prodajne cene izdelovalca oziroma cene, ki jih oblikuje sam prodajalec. Vse cene v spletni trgovini so objavljene v evrih (EUR) in veljajo

do preklica. Predstavljena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru 100 % plačila z gotovino ali plačila predračuna z nakazilom na TRR. Spletna cena velja za vse člane spletne trgovine. Član postane vsak z registracijo v spletno trgovino. DDV ni vštet v ceno izdelka v skladu s 1. odstavkom 94. člena ZDDV-1. Cene so končne za določen izdelek, brez stroška poštnine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo. Dopuščam možnost napake pri vnosu tehničnih specifikacij artiklov. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo prodajalec kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo prodajalec kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko prodajalec potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno – v obdelavi). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca, kot za kupca. Oznake izdelkov • Izdelek z oznako “Na zalogi” je na zalogi in je pripravljen za odpremo v roku 2-5 delovnih dni od dneva plačila predračuna oz. oddaje naročila. • Izdelka z oznako “Ni na zalogi” trenutno ni na zalogi, rok izdelave pa ni vnaprej določen ali znan, izdelka pa ne morete dodati v košarico. • Izdelka z oznako “Po naročilu” nikoli ni na zalogi, izdela se ga zgolj po predhodnem naročilu preko sporočila v uporabniškem profilu ali e-pošte. Dostava in plačilo Vsako naročilo, oddano v spletni trgovini ohwitchplease.com, pregledam in obravnavam še isti dan oz. najkasneje naslednji delovni dan po oddaji naročila. Partner za pošiljanje sta Pošta Slovenije in GLS, ki večino pošiljk dostavita naslednji delovni dan, najkasneje pa v roku treh delovnih dni. Vsi stroški dostave veljajo le za dostavo na naslove, ki se nahajajo na območju Republike Slovenije. Pred končnim potrdilom nakupa ima vsak potrošnik omogočen pregled celotne vsebine naročila vključno s količino in ceno. Ob predaji vašega paketa dostavni službi vas obvestim. Cena poštnine je: S PLAČILOM PO PREDRAČUNU: Navodila in podatke prejmete ob naročilu na vaš posredovani e-naslov. Nakazilo lahko poravnate preko spletne banke ali položnice na pošti (UPN obrazec). V tem primeru znesek pakiranja in poštnine znaša 3,99€. Paket odpošljem v 2-5 delovnih dneh po prejemu plačila na TRR. Naročilo po

predračunu velja 3 delovne dni. Po treh dneh neplačila, se smatra, da od nakupa odstopate. OSEBNI PREVZEM IN PLAČILO V ŠKOFJI LOKI: Naročila oddana v spletni trgovini lahko brez dodatnih stroškov prevzamete tudi osebno v Škofji Loki. Glede prevzema se dogovorimo preko elektronske pošte. PLAČILO PO POVZETJU: Naročilo plačate kurirju dostavne službe GLS. Za plačilo po povzetju, dostavna služba GLS dodatno zaračuna 1€. Ta znesek ni vštet v končno ceno na blagajni spletnega mesta ohwitchplease.com. V kolikor izdelka ne pravzamete ali ga zavrnete imamo možnost, da zahtevamo plačilo nastalih stroškov zaradi pošiljanja in zavrnite pošiljke.

Naročanje in postopek nakupa Naročanje je možno 24 ur na dan, 7 dni v tednu, 365 dni v letu. Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je v spletni trgovini ohwitchplease.com je sklenjena v trenutku, ko Tamara Mihevc s.p., kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca. V spletni trgovini kupec izbira med izdelki in njihovimi različicami v menijih. Ko izbere kristal, zelišče, vonj, količino, ipd., klikne na gumb ‘Dodaj v košarico’. Ko je izdelek dodan v košarico, je v njej tudi viden. Če kupec želi spremeniti naročeno količino artikla, ki je že v košarici, spremeni količino določenemu artiklu tako, da klikne ‘na blagajno’ in tam po želji spremeni količino ali artikle odstrani iz košarice. Nato se kupec pomakne navzdol po spletni strani, kjer izbere ‘način dostave’ ter izbiro potrdi s klikom na gumb ‘Na blagajno’. V naslednji fazi izpolni vse svoje osebne podatke za dostavo in lahko doda opombo k nakupu. Nakup je zaključen s klikom na gumb »oddaj naročilo«. Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo o naročilu in predračun po elektronski pošti. V tej fazi naročila ima kupec možnost preklicati naročilo v roku dveh ur. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Prek elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa bo po izbiri kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral. Zaradi ročne izdelave izdelkov se ob morebitnem večjem številu hkrati oddanih naročil lahko dobavni rok podaljša.

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe. Izdaja računa Witch please po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema paketa. Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@ohwitchplease. Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh od odstopa od pogodbe podjetju vrniti blago na naslov: Tamara Mihevc s.p., Kidričeva 19a, 4220 Škofja Loka Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Vračilo plačil bo izvedeno najkasneje v roku 14 od prejema sporočila o odstopu pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne služb). Izdelek je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od nakupa. Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika/posebno zanj (napoji, olja, uroki po naročilu) ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ali artikel, ki je bil že uporabljen in iz higienskih razlogov ni primeren za nadaljnjo prodajo. Pravilnik o obrazcih v zvezi z uveljavljanjem pravice do odstopa od pogodbe, sklenjene na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, informacije v zvezi z uveljavljanjem pravice do odstopa od pogodbe ter obrazec za odstop od pogodbe je na voljo na  povezavi . Natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov. Reklamacija – stvarna napaka

Vsi izdelki so pred dostavo pregledani in odposlani nepoškodovani. Vaše izdelke bomo skrbno zapakirali v škatlo za dostavo, da bi do vas prišli nepoškodovani in v originalni embalaži. Če se dostavljeni izdelki razlikujejo od naročenih izdelkov (dostava napačnih izdelkov), kupec ali potrošnik vrne dostavljene izdelke in jih bo prodajalec brezplačno nadomestil z ustreznimi. V tem primeru prodajalec krije stroške poštnine. Prodajalec pa ne krije stroška vračila reklamiranih izdelkov, v kolikor ni bila ugotovljena napaka iz prodajalčeve strani. Vrnjeni morajo biti ustrezno zavarovani pred poškodbami med transportom, torej zapakirani morajo biti v trdo škatlo. Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo (37. a člen ZVPot). Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Če je predmet pogodbe med prodajalcem in potrošnikom rabljena stvar, ne odgovarja prodajalec za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mine leto dni, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. (37.b člen ZVPot) Potrošnik oz. kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in nosilcem spletnega mesta in izdelovalcu izdelkov, omogočiti, da izdelek pregleda. Potrošnik ali kupec, ki je prodajalca pravočasno in pravilno obvestil o napaki, ima pravico od le-te v dveh letih od oddaje obvestila o napaki zahtevati, da: odpravi napako na izdelku ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali izdelek zamenja z novim brezhibnim izdelkom ali vrne plačani znesek. Natančneje pravico do uveljavljanja stvarnih napak ureja Zakon o varstvu potrošnikov. Uporaba osebnih podatkov Prodajalec zbira podatke na spletni trgovini z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletne trgovine ter nudenje zahtevanih storitev. Podatke lahko uporabi tudi za naslednje namene: • internih tržnih raziskav, • obveščanja strank o novostih na spletni trgovini, • obveščanja strank o novostih, ki se tičejo izdelkov ali storitev, ki jih nudi podjetje Tamara Mihevc s.p. Varovanje osebnih podatkov

Spletna trgovina se zavezuje, da bo vaše osebne podatke varovala v skladu z Zakonom o varstvu zasebnih podatkov. Vaši podatki se bodo uporabljali samo za interne namene in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Prodajalec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Prodajalec bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla. Odgovornost Prodajalec ni odgovoren za motnje v poteku storitve, ki so posledica ravnanja uporabnika (npr. računalnik, okužen z virusi) ali prodajalčeve poti oz. infrastrukture, ki jo uporablja storitev spletna trgovina (npr. izpad delovanja medmrežja). Prodajalec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da prodajalec ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo prodajalec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Čeprav se prodajalec trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Komunikacija Prodajalec bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če se bo uporabnik prijavil na e-novice. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, • pošiljatelj bo jasno razviden, • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih, • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo prodajalec izrecno spoštoval.

Intelektualna lastnina Vse pravice pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetki in njihove izpeljanke na tej strani so predmet

zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih. Pritožbe in spori Prodajalec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Po vseh močeh se tudi trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožbo lahko oddate na elektronski naslov: info@witchplease. Prodajalec se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Veljavnost naročila Kupec s svojim naročilom potrjuje, da sprejema naše prodajne pogoje. Z potrditvijo naročila se kupec zaveže k plačilu naročenega blaga.

bottom of page